Ще чотири ділянки розведення сил: в ОП розповіли про результати засідання ТКГ

Источник: perec.info
Ще чотири ділянки розведення сил: в ОП розповіли про результати засідання ТКГ

У середу в форматі відеоконференції відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) за участю нового голови української делегації, першого президента України Леоніда Кравчука і першого заступника голови делегації Вітольда Фокіна, на якому, зокрема, було досягнуто домовленості щодо 20 ділянок розмінування на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

В ОП вважають, що нові домовленості дадуть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів нормандського формату, досягнутих у Парижі, і наблизитися до проведення саміту "Нормандське четвірки" в Берліні.

Також повідомляється, що українська делегація підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі.

У свою чергу, голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що після запровадження пакету додаткових заходів щодо консолідації режиму припинення вогню з 27 липня в цілому дотримується режим тиші, і на початку серпня СММ ОБСЄ не зафіксувала жодного його порушення.

"Впродовж 24 днів на Донбасі внаслідок бойових дій не загинув жоден український військовий", – йдеться в повідомленні.

"Українські підприємства з водозабезпечення продовжують здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, що проживає на тимчасово окупованій території", – так підсумували під час засідання результати роботи економічної групи.

У рамках же гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона вчергове підкреслила виконання всіх домовленостей з підтвердженням списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію про осіб, яку запитували учасники консультацій. І Україна очікує дзеркальних і симетричних дій від іншої сторони", – йдеться в повідомленні.

Також українська сторона наголосила на необхідності виконання Паризьких домовленостей лідерів "Нормандської четвірки", зокрема продовження роботи над законодавством з метою імплементації "формули Штайнмаєра".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть