Справа MH17: розслідувачі назвали високопосадовця ФСБ відповідальним за поставку "Бука" на Донбас

Источник: perec.info
терроризм Россия ФСБ MH17
Справа MH17: розслідувачі назвали високопосадовця ФСБ відповідальним за поставку "Бука" на Донбас

Розслідувачі ідентифікували одного з ключових фігурантів справи про збиття малайзійського "Боїнгу" над Донбасом.

Раніше ця людина була відома лише як високопоставлений співробітник ФСБ "Володимир Іванович" - ним виявився генерал-полковник Андрій Бурлака, заступник керівника Прикордонної служби ФСБ.

Про це заявили розслідувачі The Insider і Bellingcat, а паралельно з ними і російська служба ВВС.

Стверджується, що саме він авторизував всі поставки бойовикам важкої військової техніки через російсько-український кордон – зокрема і ЗРК "Бук". який Бурлака є начальником оперативного штабу прикордонної служби ФСБ і першим заступником начальника прикордонної служби ФСБ, який, своєю чергою, є першим заступником керівника ФСБ Олександра Бортникова. Наразі Бурлака найбільш високопоставлений з російських держслужбовців, офіційно визнаних фігурантами у справі MH17.

У телефонних перехоплення, раніше опублікованих Спільною слідчою групою (JIT), дехто "Володимир Іванович" згадується часто, і з контексту випливає, що він відгравав ключову роль в курируванні військових дій на Донбасі та погодження пересування озброєнь через російсько-український кордон.

В одному з них, приміром, напередодні катастрофи, 16 липня 2014 року, тоді "прем’єр-міністр" терористичної ДНР Олександр Бородай запитує Володимира Івановича, "чи можуть наші вертольоти працювати в районі Маринівки", але кмітливий Володимир Іванович, перш ніж відповісти, просить "увімкнути ключик" (тобто шифрування зв'язку), після чого в записах чути лише шум.

Але зранку того ж дня Бородай разом із ще одним фігурантом справи Ігорем Гіркіним були в сюжеті Lifenews у шести кілометрах від прикордонної Маринівка й лише у трьох від місця, де на наступний день був збитий "Боїнг".

Також про причетність Бурлаки до війни в Україні свідчать його перельоти. 2014-го і 2015-го він постійно літав до Ростов, Криму і Краснодару – "трьох центрів управління українською операцією", пишуть розслідувачі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть