У Києві хворого з Covid-19 повезли додому через відмову лікарів його госпіталізувати

Источник: perec.info
Киев Covid-2019
У Києві хворого з Covid-19 повезли додому через відмову лікарів його госпіталізувати

У Києві хворого на коронавірус, якого у важкому стані доправили до лікарні, повезли назад додому на самоізоляцію через відмову медиків його госпіталізувати.

Про це у Facebook повідомив директор Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Євгеній Черенок.

За його словами, чоловік тривалий час перебував на самоізоляції після контакту з хворою на Covid-19 матір’ю та був під цілодобовим наглядом лікарів. Невдовзі у нього погіршився стан, й інфікованого довелось перевести на стаціонарне лікування.

Згоду на госпіталізацію дала Київська міська лікарня. Втім, зазначає Черенок, спершу виникли труднощі з транспортуванням хворого: у медиків «швидкої» не було засобів індивідуального захисту.

Крім того, у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЕМД) вимагали від пацієнта направлення та лабораторне підтвердження інфікування. Пошуком довідок займалися самі лікарі, які наглядали за чоловіком.

«І найцікавіше – о 19:48 мені зателефонувала лікар ЦПМСД та повідомила, що черговий лікар інфекційного відділення КМКЛ №9 відмовив у госпіталізації (хоча він сам погодив телефоном госпіталізацію після опису лікарем ЦПМСД клініки пацієнта та показників сатурації). Як я зрозумів, лікар приймає пацієнтів тільки із сатурацією менш як 92 (хоча за наказом №722 менш як 93)», – написав Черенок.

Він зазначив, що «пацієнт з підтвердженим COVID-19 знову доставлений до дому на самоізоляцію, хоча за наказом МОЗ України він підпадав під клінічні критерії госпіталізації».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть