В окупованому Армянську стався викид на заводі "Кримський титан"

Источник: perec.info
В окупованому Армянську стався викид на заводі "Кримський титан"

В окупованому Армянську стався викид на заводі «Кримський титан».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Глава «російської адміністрації Армянська» Василь Теліженко повідомив, що фахівці протягом трьох днів чотири рази на добу будуть робити заміри повітря в місті після повідомлень про викид на заводі.

«Вже сьогодні відповідні заміри були зроблені лабораторією «Головного управління МНС Росії» по «Республіці Крим», які показали, що в повітрі немає перевищень ГДК шкідливих речовин», - написав Теліженко в Facebook.

Раніше директор філії ТОВ «Титанові інвестиції» в Армянську Едуард Курмачов повідомив, що 18 серпня над заводом утворилася «незначна хмара», яка розсіялося протягом 10 хвилин.

Нагадаємо, у серпні минулого року в Криму стався викид невідомої речовини. В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стояв стійкий запах кислоти, на газонах лежали мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Крім того, в середині вересня стався ще один викид хімікатів.

Окупаційна "влада" Криму заявила, що причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, який використовується заводом «Кримський титан», в результаті спеки і тривалої відсутності опадів. Тоді в Армянську було введено режим надзвичайного стану та прийнято рішення зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму відбулося в результаті попадання снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.

Також на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області було зафіксовано наявність токсичних речовин у повітрі. У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації з кількох населених пунктів були евакуйовані діти.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть