В Україні до 10 років ув’язнення засудили шпигуна з Китаю

Источник: perec.info
СБУ Китай шпионаж
В Україні до 10 років ув’язнення засудили шпигуна з Китаю

За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України за шпигунство до 10 років ув’язнення засуджено громадянина Китаю Шу Юаньцзє.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Слідство довело, що маючи ступінь доктора технічних наук, розвідувальну діяльність шпигун здійснював під прикриттям офіційного науково-технічного співробітництва між КНР та Україною.

Контррозвідка встановила, що спеціальну освіту зловмисник здобув у Китайській військовій науковій академії, а також під час навчання у Фізико-хімічному інституті Академії наук Росії. Зловмисник також працював у воєнній промисловій корпорації, що спеціалізується на виробництві озброєння, а також в НДІ сучасної хімії міста Сіань. За свою успішну діяльність він удостоєний премії першого ступеня Міноборони КНР «За науково-технічний прогрес армії».

«Під час відряджень до України шпигун намагався схилити до конфіденційного співробітництва групу вітчизняних науковців. За грошову винагороду іноземець планував заволодіти матеріалами таємних розробок у ракетно-космічній галузі, що є власністю держави», - йдеться у повідомленні.

Оперативники СБУ затримали іноземця «на гарячому» під час спроби отримання таємних розробок.

Суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч .1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України. Вирок набув законної сили.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть