ЧС-2018: євродепутати запропонували ФІФА акцію на підтримку політв'язнів

Источник: perec.info
ЧС-2018: євродепутати запропонували ФІФА акцію на підтримку політв'язнів
Напередодні чемпіонату світу з футболу в Росії група Зелених в Європейському парламенті починає кампанію-звернення до ФІФА із закликом більш активно говорити про боротьбу за звільнення політв'язнів у РФ.

 Про це повідомили з офісу депутата Європарламенту від Німеччини Ребекки Хармс.

«Ми наполегливо закликаємо ФІФА та її членів більш активно говорити про ситуацію в Росії, боротьбу за звільнення політв'язнів з російських в'язниць і, нарешті, взяти на себе колективну відповідальність за права людини, також які при виборі в майбутньому прийматимуть чемпіонати країн», - йдеться в заяві.

Депутати Європарламенту у співпраці з російським правозахисним центром «Меморіал» підготували карт Росії, яка привертає увагу до ситуації з політичними в'язнями в РФ і «виводить із зони анонімності» жертв державних репресій. Представлений список політичних в'язнів і відкрита петиція, які спрямовані на адресу ФІФА із закликом до фанатів підписувати її під час чемпіонату світу. Незабаром будуть версії російською, німецькою та французькою мовами.

Хармс, член Комітету у закордонних справах і експерт по Росії і Східній Європі, з цього приводу заявила: «Ми з нетерпінням чекаємо багатьох захоплюючих ігор і сподіваємося, що шанувальники зможуть насолодитися матчами. Тим не менш, рішення ФІФА вибрати Росію і Катар в якості приймаючих країн чемпіонатів світу було помилковим. Тому ми хочемо використати цей момент і пролити світло на жахливу ситуацію в області прав людини в Росії та інформувати про більш ніж 150 політв'язнів, в тому числі багатьох українців, які утримуються за гратами по всій Росії».

Хармс закликала всіх підписувати петицію і поширювати її далі, вимагати від ФІФА закликів до звільнення політв'язнів, боротися за свободу всіх несправедливо засуджених.

У п'ятницю Хармс і ще кілька депутатів Європарламенту прибудуть до Киїєа. Політик розповіла кореспонденту агентства про те, що має намір використати цей привід для того, щоб у світлі майбутнього чемпіонату світу з футболу представити кампанію, метою якої є привернення більшої уваги до ситуації з політв'язнями в Росії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть