Гетманцев повідомив, чи обкладуть податком власників городів

Источник: perec.info
Гетманцев
Гетманцев повідомив, чи обкладуть податком власників городів

Як відомо, Верховна Рада на початку липня прийняла за основу урядовий законопроект 5600 про збільшення податків для бізнесу. Однак торкнеться він не тільки «бізнесу», а й звичайних людей.

Зокрема, цим законопроектом, в редакції прийнятої в першому читанні, передбачається ввести новий для України принцип оподаткування під назвою «поставлене податкове зобов’язання».

З власників земельних паїв будуть стягувати близько 1500 грн за гектар, незалежно від того, чи отримали вони прибуток від вирощування сільгосппродукції, чи ні.

Таким чином, це податкове зобов’язання будуть платити навіть власники присадибних городів, починаючи від площі в 50 соток. Тобто податок буде, незалежно від того, продають вони продукцію або ростять для особистих потреб. Хоча на даний момент законом взагалі звільнені від сплати податків власники паїв до двох гектарів.

У зв’язку з цим народний депутат Максим Бужанський зазначив, що «податком можна обкладати те, на чому заробляють, а не те, на чому виживають».

«Так, з точки зору податківців, вони в тіні, ці старі в селі. Але вони в ній же з точки зору своєї купівельної спроможності, платоспроможності, можливостей, як то себі прогодувати і лікуватися, про одяг і відпочинок вже не кажу. Тому вивести їх з тіні податків, значить, просто їх пограбувати », – заявив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть