Кабмін схвалив жорсткі штрафи за порушення карантину

Источник: perec.info
Кабмін схвалив жорсткі штрафи за порушення карантину

Кабінет міністрів посилив покарання за порушення карантину. Про це в Facebook повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Так, Кабінет міністрів підтримав проєкт закону "Про внесення змін до Закону України" Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення "щодо запобігання поширення коронавырусноъ хвороби (Covid-19)".

"Ним передбачено посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 5100 грн) для підприємств, підприємців, установ, організацій які порушують санітарне законодавство та пропускають до своїх приміщень громадян без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Перш за все – захисних масок чи респіраторів", – повідомив Мокан.

Крім того, уряд підтримав законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)", яким пропонується передбачити адміністративну відповідальність за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть