Кабмін запровадив нові правила для велосипедистів та пішоходів

Источник: perec.info
Кабмін запровадив нові правила для велосипедистів та пішоходів

Кабмін змінив із рекомендаційної в обов’язкову норму про носіння світловідбиваючих елементів пішоходами у темний час доби. А велосипедистам уряд пересуватися по смузі руху маршрутних транспортних засобів.

Відповідні рішення були ухвалені на засіданні Кабміну 11 листопада. Зокрема у темний час доби та в умовах недостатньої видимості (дощ, туман, сніг) пішоходи мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічки, наклейки, жилети) або бути в одязі, який має такі елементи.

 

Також Кабмін дозволив рух велосипедів по смузі руху маршрутних транспортних засобів. Окремого знака для цього не буде, але це матимуть на увазі знак Дорога із смугою для руху маршрутних транспортних засобів.

Відзначається, що таке рішення прийнято для розвитку велосипедної інфраструктури та зменшення травматизму серед велосипедистів.

 

Раніше в Україні ввели правило для учнів 1-4 класів носити в темний час доби спеціальні світловідбиваючі жилети. Вони будуть видаватися безкоштовно.

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко ініціював впровадження обов’язкового носіння світловідбивних наклейок для дітей в Україні, що дозволить знизити смертність на дорогах.

Мінінфраструктури заявляло, що в 2019 році планує витратити на заходи поліпшення безпечної поведінки учасників дорожнього руху 200 млн гривень. Зокрема, школярам хочуть видати світловідбиваючі елементи, які можна буде повісити на одяг або рюкзаки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть