Коронавірус в Україні: поліція перевірятиме дотримання самоізоляції українцями, які повернулися з-за кордону

Источник: perec.info
Коронавірус в Україні: поліція перевірятиме дотримання самоізоляції українцями, які повернулися з-за кордону

За останні дні додому з-за кордону повернулися 82 тисячі українців через стрімке поширення в світі нового коронавірусу COVID-19. Під час перетину кордону вони підписували розписки, що проведуть 14 днів у самоізоляції.

Контролювати, чи дотримуються ці українці взятих на себе зобов'язань, буде Національна поліція.

Про це в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він зазначив, що поліція отримає в Держприкордонслужби інформацію про осіб, які повернулися з-за кордону, й буде робити вибіркові перевірки. Водночас громадяни самі можуть повідомити про порушників самоізоляції на номер 102.

Ідею стеження за громадянами, які повернулися з-за кордону, завдяки мобільним телефонам відкинули - мовляв, це порушує Конституцію України.

Геращенко додав, що обмеження на пересування в Україні поки що не запроваджуватимуть, адже це буде порушенням конституційних прав громадян і для цього потрібно, щоб був введений надзвичайний стан. Нині ж на всій території України діє режим надзвичайної ситуації. Він передбачає обмеження пересування лише в окремих локаціях, щоби не допустити поширення коронавірусу. Скажімо, нині заборонений виїзд та в'їзд у кількох селах Тернопільської та Чернівецької областей, де зафіксували зараження коронавірусом. До населених пунктів можуть проїхати лише автомобілі з продуктами, ліками тощо.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть