Мінцифри роз'яснило українцям порядок підключення до сервісу "Дія" (відео)

Источник: perec.info
Мінцифри роз'яснило українцям порядок підключення до сервісу "Дія" (відео)

Міністерство цифрової трансформації (Мінцифри) роз'яснило українцям порядок підключення до представленого вчора державного сервісу «Дія», оскільки у деяких українських водіїв виникли проблеми із завантаженням своїх документів. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Міністерства цифрової трансформації в Facebook.

«Коли ми тільки-но почали роботу над додатком, з'ясувалося, що тільки 2,5 млн українських водіїв мають коректні і повні записи в Єдиному реєстрі МВС і таким чином зможуть без проблем отримати електронне посвідчення. Але власників водійських посвідчень в Україні набагато більше - 9,5 млн», - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в міністерстві, причиною було те, що Єдиний реєстр транспортних засобів МВС було сформовано лише у 2013 році, і достовірні повні записи в ньому стосуються головним чином громадян, які отримали права з оцифрованою фотографією після 2013 року. Цю проблему в Мінцифри вирішили за допомогою синхронізації транспортного і демографічного реєстрів, підтягнувши з останнього відсутні фотографії водіїв. Але цей крок спрацював лише з громадянами, які мають біометричний закордонний паспорт або ID-карту. Отже, потенційну аудиторію додатки було розширено з 2,5 до 5,5 млн водіїв.

«Ще однією проблемою стала некоректність записів у транспортному реєстрі або ж сумніви в їх достовірності з боку МВС через недосконалість Реєстру транспортних засобів. Деякі регіони вели реєстри в паперовому вигляді, деякі - в таблицях і застарілих базах даних, через що було допущено чимало помилок при формуванні єдиного реєстру», - наголошується в повідомленні.

Для того щоб переконатися в достовірності документів, було запроваджено їх додаткову верифікацію. Ця можливість є в мобільному додатку: водієві необхідно авторизуватися в Електронному кабінеті водія за допомогою BankID, завантажити фото документа з обох боків і заповнити невелику форму. Заявку буде оброблено в сервісному центрі МВС, і після успішної перевірки водій отримає доступ до додатка.

«На жаль, навіть після всіх наших маневрів існує ймовірність того, що "Дія" не відобразить документи деяких користувачів», - кажуть у Мінцифри.

Зіштовхнутися з цим можуть водії, які мають документи старого зразка, або ж ті, які змінювали особисті дані після отримання водійських прав. Вихід в цьому випадку один - зміна документів на сучасні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть