"Нам зовсім не байдуже": Зеленський закликав владу Білорусі забезпечити народу права та свободи

Источник: perec.info
"Нам зовсім не байдуже": Зеленський закликав владу Білорусі забезпечити народу права та свободи

Президент України Володимир Зеленський закликав Білорусь дотримуватися демократичних стандартів та відмовитися від вуличного насильства.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Зеленського у Facebook.

"Наші сусіди білоруси переживають зараз непрості часи. Вони намагаються визначити вектор свого подальшого розвитку. І це дуже непросто...", - зауважив Зеленський.

За його словами, не всі в Білорусі згодні з оголошеними попередніми результатами виборів.

"Безумовно, ми закликаємо наших сусідів до максимальної толерантності, терпимості та відмови від вуличного насильства. Закликаємо до максимально відкритого, нехай і складного, діалогу. Тому що лише широкий діалог дасть змогу забезпечити громадянам Республіки Білорусь вихід з важкої кризової ситуації й чесно обговорити подальші кроки та формати громадської взаємодії", - зауважив президент.

За словами Зеленського, лише взаєморозуміння між усіма сторонами здатне зберегти незалежність країни та забезпечити її подальший рух до свободи та демократії.

В іншому випадку, на його думку, "ескалація насильства наростатиме, що загрожує надзвичайно гіркими наслідками", тому у такому діалозі мають бути зацікавлені обидві сторони – і уряд, і суспільство, що протестує.

Зеленський підкреслив, що Білорусь у своїх діях повинна максимально дотримуватися загальновизнаних у цивілізованому світі демократичних стандартів та забезпечити власному народу його права та свободи у повному обсязі.

"Тільки так можна зберегти надію на вихід з кризи", - вважає він.

"Україна і я особисто вкрай зацікавлені в тому, щоб Білорусь була по-справжньому незалежною і демократичною країною з сильною економікою та стабільними суспільними відносинами. Білорусь – наш найближчий сусід, і тому нам зовсім не байдуже, що там відбувається і що буде з нашими друзями далі", - резюмував президент.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть