НАТО не розміщуватиме ядерні ракети в Європі - Столтенберг

Источник: perec.info
политика НАТО Россия
НАТО не розміщуватиме ядерні ракети в Європі - Столтенберг
Така реакція Північноатлантичного альянсу на дії Москви не передбачена, НАТО має інші варіанти відповіді на ситуацію, що склалась довкола договору про роззброєння.

Про це генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив у інтерв'ю західним ЗМІ у п'ятницю, 1 лютого.

"Нам не потрібно наслідувати те, що робить Росія", - наголосив він у розмові з агенцією Reuters. Пізніше в інтерв'ю другому каналу німецького телебачення ZDF Cтолтенберг уточнив, що такої реакції на російські ракети 9М729, як розташування Альянсом ракет у Європі, не передбачено. За словами генсека Альянсу, у НАТО є багато інших варіантів адекватного реагування.

Столтенберг розповів, що дислокацію російських ракет "складно визначити, вони мобільні, можуть досягнути європейських міст, їх можна оснастити ядерними боєголовками". Генсек НАТО також підтвердив, що члени Альянсу мають спільну позицію - саме Росія порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД). При цьому він наголосив, що в НАТО готові "продовжити переговори з Москвою із цього питання". Столтенберг додав, що для порятунку ДРСМД є ще шість місяців.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть