Німеччина не закриє «Північний потік-2», навіть якщо РФ застосує його проти України – ЗМІ

Источник: perec.info
Німеччина не закриє «Північний потік-2», навіть якщо РФ застосує його проти України – ЗМІ

Німеччина не закриватиме «Північний потік-2» навіть у тому випадку, якщо російський президент Володимир Путін вирішить використовувати газопровід, як геополітичну зброю проти України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників німецького уряду, які обізнані про плани Берліна.

Замість закриття газопроводу Берлін піде більш складним шляхом - загальноєвропейськими санкціями. При цьому навіть президенту США не вдалося змусити Німеччину вжити конкретних заходів. Представник Меркель підтвердив, що Німеччина зробить певні кроки, але відмовився уточнювати, які саме.

Видання зазначає, що такі заяви німецьких чиновників тільки посилять критику Байдена в конгресі, де республіканці блокують важливі призначення і вимагають вжити заходів проти ПП-2. А в самій Німеччині політика лояльності до Росії збережеться навіть після відходу Меркель, оскільки ПП-2 підтримують всі німецькі політичні сили крім «зелених».

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати ПП-2 в якості зброї проти України.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», так як цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть