Питання легалізації зброї, євробляхи та звіт Венедіктової: порядок денний Ради на сьогодні

Источник: perec.info
Верховна Рада
Питання легалізації зброї, євробляхи та звіт Венедіктової: порядок денний Ради на сьогодні

Верховна Рада України у четвер, 18 лютого, планує розглянути низку законодавчих ініціатив, зокрема так званий “закон про зброю”, законопроект про нову схему розмитнення "євроблях", а також планує заслухати звіт Генерального прокурора України Ірини Венедіктової. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний ВР.

Закон про зброю

Проект закону про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї (№4335) та альтернативний до нього (№4335-1) сьогодні розглядають у першому читанні.

Законодавчим актом передбачається зокрема, що за аналогією з посвідченням водія, буде запроваджено посвідчення власника зброї, у якому зазначаються категорії зброї, яку може набути власник посвідчення. Окрім цього, на кожну одиницю зброї впроваджується технічний паспорт, у якому зазначаються відомості про власника та серійний номер зброї.

Зазначимо, що цього тижня "слуги народу" провели голосування у фракції щодо розгляду законопроекту: більшість висловилась "за" те, щоб винести питання на розгляд в залі з можливістю відправки його на повторне перше читання.

Розмитнення "євроблях"

На порядку денному до першого читання сьогодні також законопроекти №4643-д про внесення змін до Податкового кодексу щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об'єктом оподаткування яких є транспортні засоби, а також №4644-д - про зміни до Митного кодексу щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України.

Законопроекти передбачають тимчасове встановлення максимальної ставки розмитнення авто, ввезених на територію України з порушенням митних правил до кінця 2020 року, у 1000 євро.

Інше

Нардепи також сьогодні мають повторно розглянути проект закону №3034а, щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів - з пропозиціями Президента України.

На початку засідання парламентарі заслухають звіт Генерального прокурора Ірини Венедіктової про діяльність прокуратури.

Законопроекти, які планують розглянути у першому читанні:

  • щодо стимулювання діяльності фермерських господарств;
  • щодо посилення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю;
  • щодо гарантій правильного нарахування побутовим споживачам, кінцевим споживачам комунальних послуг вартості постачання природного газу, води, електричної, теплової енергії, комунальних послуг.

Законопроекти, які планують розглянути у другому читанні:

  • щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій;
  • щодо забезпечення доступу захисника до особи, яка має право на захист;
  • щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть