"Плівки Єрмака": САП не побачила у справі ознак корупції

Источник: perec.info
"Плівки Єрмака": САП не побачила у справі ознак корупції

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала Нацполіції справу про корупцію з участю брата глави Офісу президента Андрія Єрмака. Спочатку справу кваліфікували як "зловживання впливом", а згодом - як "шахрайство". Про це повідомили в юридичній компанії "Міллер", яка захищає депутата Гео Лероса.

"Суть зловживання впливом у тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на прийняття рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші, просто для власного збагачення. Шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не в підслідності НАБУ", - пояснюють в юридичній компанії, яка захищає депутата Гео Лероса, який опублікував відео з участю Дениса Єрмака, брата Андрія Єрмака.

"Логіка прокурорів САП така: Денис і Андрій Єрмак нібито не отримували грошей за призначення на посади, тому це не зловживання впливом, а вже шахрайство — інших фігурантів справи Дмитра Штанька і Сергія Шумського", — прокоментував рішення адвокат Гео Лерос Масі Найєм.

Депутат Гео Лерос на своїй сторінці в Facebook також прокоментував рішення САП, заявивши, що "справу злили".

За даними соцопитування, більшість тих, хто бачив опубліковані Гео Леросом записи, вважають, що Зеленський повинен звільнити керівника ОП, або як мінімум відсторонити його на час розслідування.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть