Порошенко скаржився Байдену на "Самопоміч" і закликав не надавати їй гранти (видео)

Источник: perec.info
Порошенко скаржився Байдену на "Самопоміч" і закликав не надавати їй гранти (видео)

Колишній президент Петро Порошенко під час нібито однієї з розмов із тодішнім віце-президентом США Джо Байденом, говорячи про перебіг процесу створення нової коаліції та затвердження нового складу Кабміну, заявив, що політична сила мера Львова Андрія Садового отримала "значну фінансову підтримку" від США.

Відповідний аудіозапис оприлюднив у Києві народний депутат Андрій Деркач.

"Моїм ключовим пріоритетом було уникнути проведення дострокових виборів. Нова або відновлена коаліція має бути проєвропейська та орієнтована на проведення реформ. "Самопоміч" отримала мої пропозиції. Щодо технократичного уряду Наталії Яресько та приєднання до коаліції, оскільки причина політичної кризи у тому, що три фракції ("Самопоміч", "Батьківщина" та "Радикальна партія") вийшли з коаліції і ми разом із прем'єр-міністром залишились у меншості. Я запросив "Самопоміч" і запропонував їм або підтримати Яресько, або запропонувати свого лідера у прем’єр-міністри. Вони взяли час на роздум і після кількох днів відповіли, що готові лише розпочати переговори щодо можливої коаліції, але не бути членом коаліції. Лише голосувати за це. Я сказав, що це неможливо, згідно з нашою Конституцією, вони мають персонально підписати своє членство в коаліції. Але навіть за це вони висунули три передумови. Перша – зміна або відставка генерального прокурора, про що я вже казав, що це вже відбулось – я відправив лист про його відставку до парламенту і зараз він у парламенті й це має статися невідкладно. Друга – зміни у ЦВК. Я сказав, що не розумію, чому Комісія є питанням коаліції, якщо не планується проведення виборів. Але добре, я був готовий змінити ЦВК. Але третя – вони сказали, що хочуть змінити закон про вибори, на що я відповів негативно, оскільки я категорично проти проведення дострокових парламентських виборів, зазначивши: "Зміни до виборчого законодавства стимулюватимуть вас і Тимошенко до проведення дострокових парламентських виборів, що цілком неприйнятно для мене". Вони сказали, що без змін до закону про вибори, з чим немає зв’язку, вони навіть не розпочинатимуть дискусії про членство в коаліції. Без "Самопомочі" з відмовою Тимошенко і Ляшка ми не маємо 226 голосів для підтримки Яресько", - розповів Порошенко Байдену.

При цьому колишній президент додав, що американці мають "значний вплив на лідерів "Самопомочі" для того, щоб затвердити Наталю Яресько на посаді українського прем’єра.

"Наскільки я розумію, наші партнери та американські друзі мають значний вплив на лідерів "Самопомочі" і я попросив Павла зателефонувати Торі і зв’язатися з послом для можливого збільшення тиску та підтримки кандидатури Яресько "Самопоміччю". Дві години тому одразу після повідомлення Яресько в Фейсбуці, я зателефонував ще раз Садовому. На жаль, він поїхав на вихідні до Європи і сказав, що не готовий до підтримки Яресько або до будь-якої позитивної відповіді. І це в ситуації, коли наші партнери з США надали гранти "Самопомочі", значну фінансову підтримку…", - сказав Порошенко. Він також закликав Байдена на надавати грантів партії Садового.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть