Прогноз явки та результатів голосування у другому турі президентських виборів у розрізі областей

Источник: perec.info

За результатами опитування громадської думки, яке провела ВГО «ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ» 16 березня, у другому турі президентських виборів Володимир Зеленський перемагає Петра Порошенка у 21 із загалом 24 областей України, а також – у Києві.

Враховуючи прогноз перетоків голосів від інших кандидатів на пост президента, які не пройшли до фіналу виборів, а також результати першого туру, позиції Володимира Зеленського або Петра Порошенка в розрізі областей країни виглядатимуть наступним чином:

На підставі опитування громадської думки від 16 березня, а також результатів І туру виборів, Петра Порошенка підтримають виборці тільки 3 областей – Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської, а Володимира Зеленського у переважній кількості областей та у столиці.

Активність виборців у другому турі очікується нижчою ніж у першому колі президентських виборів. На основі даних опитування від 16 березня та результатів І туру, прогноз загальної явки становить – 54,52% від загальної кількості виборців.

Прогноз явки та результатів голосування 2-го туру виборів з урахуванням перетоків голосів на підставі соцопитувань 16 березня 2019р. та результатів 1-го туру

Опитування громадської думки проводилося ВГО «ППІ» 16 березня 2019 року в 24-х областях України та м. Київ, за виключенням АР Крим і тимчасово непідконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей.

Для проведення інтерв’ю ППІ було залучено 6 835 інтерв’юерів (на волонтерських засадах). Дослідження проводилося шляхом інтерв’ювання face-to-face, а також телефонного опитування, відповіді вносилися в режимі онлайн через мобільні додатки.

У ході дослідження було опитано 164 590 респондентів віком від 18 років. Серед опитаних: жінок – 52,87%, чоловіків – 52,87%. Похибка репрезентативності (вибірки) не перевищує 1,5%.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть