Серед кандидатів проведуть письмове опитування про функції Президента

Источник: perec.info
Серед кандидатів проведуть письмове опитування про функції Президента
Громадське об’єднання науковців, експертів та активістів “Виборча рада UA” підготувало і розішле кандидатам на посаду Президента України перелік питань щодо їх бачення виконання главою держави його конституційних повноважень.

Про це повідомив член об’єднання, експерт в галузі права, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

“Ми визначили п’ять блоків питань, із приводу яких треба вести діалог із кандидатом у Президенти, виходячи із конституційних повноважень Президента України... На сьогодні ми підготували такий запитальник, який хочемо розіслати кандидатам у Президенти”, - зазначив він.

За його словами, дуже часто в Україні громадяни перед Президентом ставлять “нереалістичні задачі” й потім дуже швидко розчаровуються, коли глава держави не здатен виконати ті вимоги.

У цьому зв’язку експерт наголосив на важливості ставити перед кандидатами на посаду Президента саме ті питання, які входять до конституційних повноважень глава держави.

“Ми визначили п’ять блоків питань, із приводу яких треба вести діалог із кандидатами у Президенти, виходячи із конституційних повноважень Президента України”, - підкреслив Коліушко і додав, що це блоки щодо ролі Президента в конституційній моделі влади, бачення зовнішньої політики, реалізації стратегії безпекової та оборонної політики України, а також економічної стратегії розвитку держави й ролі в зміцненні національної консолідації країни.

Експерт відзначив, що після завершення реєстрації кандидатів у Президенти їм передадуть вказані питання, а члени об’єднання “Виборча рада UA” аналізуватимуть відповіді кандидатів, їхні публічні виступи, проводитимуть зустрічі з ними й про результати інформуватимуть громадськість.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть