Шпигунський скандал: Відень вимагає від Берліна пояснень

Источник: perec.info
Шпигунський скандал: Відень вимагає від Берліна пояснень
Німецька спецслужба BND вела впродовж багатьох років стеження за низкою організацій в Австрії. Офіційний Відень назвав це неприйнятним та вимагає пояснень.

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен і канцлер Себастіан Курц зажадали від Берліна пояснень щодо багаторічної шпигунської діяльності з боку німецької Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), яка велася на австрійській території.

"Масштаб стеження був грандіозним", - заявив Курц ввечері у суботу, 16 червня, на спільній з Ван дер Белленом прес-конференції.

Президент Австрії наголосив, що "шпигування за дружніми країнами є не лише нетиповим і небажаним, але і неприйнятним", цитує інформагенція dpa. Офіційний Відень нині очікує на інформацію від Берліна щодо того, за ким саме велося стеження і коли воно було припинене. Необхідно також впевнитися, що воно й справді припинене, наголосив Курц. За його словами, якщо дані були збережені, їх необхідно видалити.  

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть