Судове рішення на користь РБК було прийнято під політичним тиском, - Parimatch

Источник: perec.info
Судове рішення на користь РБК було прийнято під політичним тиском, - Parimatch

Оператор азартних ігор, компанія Parimatch вважає, що при ухваленні судового рішення у їхньому позові проти медіахолдингу РБК, мав місце політичний тиск. Компанія має намір захистити свої права в судових інстанціях Європи.

«Рішення від 6 лютого 2024 року, прийняте Верховним Судом у складі суддів Касаційного господарського суду, було спрямоване на підтримку медіахолдингу «РосБізнесКонсалтинг» у справі про наклеп на власників прав Parimatch, що ми розцінюємо як несправедливе», - говориться у повідомленні гемблінгового оператора.

Parimatch аргументує, що висновок Верховного Суду, вигідний для медіахолдинга, є необґрунтованим, і вони планують довести свою правоту в судах Європи.

Вони підкреслюють, що суд не взяв до уваги основні аспекти справи, зокрема не розглянув питання наклепу в опублікованому матеріалі та не перевірив достовірність оскаржуваної інформації.

PariMatch також вказує на те, що медіахолдинг не зміг надати жодного підтвердження своїх заяв у статті протягом усього судового процесу.

«Важливим аспектом, що викликає сумніви щодо легітимності рішення суду, є те, що український суд прийняв на себе роль інтерпретатора законодавства інших країн, зокрема Росії та Кіпру, ігноруючи при цьому висновки іноземних юридичних експертів, надані юристами Parimatch», — зазначають у фірмі.

Parimatch також висловлює незгоду з ігноруванням судом фактів, що реєстрація торгових марок у РФ або використання логотипів третіми сторонами не свідчить про ведення бізнесу в країні, яка виступає агресором.

«Рішення, ухвалене касаційною інстанцією, компанія сприймає як явно упереджене, політизоване та суперечне українському законодавству та здоровому глузду. Така позиція судової влади демонструє її залежність та політичний підтекст ухвалених рішень», — вважають у Parimatch.

Наразі компанія очікує на публікацію тексту судового рішення для подальшого аналізу та коментарів.

«На основі глибокого аналізу рішення, який проведуть наші юридичні консультанти, ми розробимо стратегію подальшої боротьби за захист інтересів та доброго імені нашої організації у міжнародних правових аренах», — зазначають представники Parimatch.

Нагадаємо, у березні 2023 року РНБО наклала санкції на Parimatch, обмежуючи їхню діяльність на 50 років. Оператор ринку азартних ігор звертався до глави української держави Володимира Зеленського після того, як опинилася під санкціями. У своєму зверненні компанія наголошувала на тому, що Parimatch — це продукт українського походження, створений громадянами України, які офіційно припинили свою діяльність на російському ринку у березні 2022 року, відразу після початку агресії проти України.

«Ми відкриті до діалогу, готові давати роз’яснення на запитання зі сторони ЗМІ та правоохоронних органів, а також маємо намір відстоювати нашу сторону у правовому полі», — говорили у Parimatch на той час.

На захист компанії на офіційному вебсайті президента була зареєстрована петиція, що закликала зняти санкції з Parimatch. Після того, як вона набрала необхідні 25 тисяч голосів, президент Зеленський відреагував на звернення та доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю провести ретельну перевірку законності заходів, застосованих до компанії, і в разі виявлення порушень вжити відповідних дій.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть