Труба просить Раду розширити повноваження Держбюро розслідувань

Источник: perec.info
политика ГБР
Труба просить Раду розширити повноваження Держбюро розслідувань
Директор ДБР Роман Труба закликає Верховну Раду якнайшвидше ухвалити зміни до Закону України "Про Державне бюро розслідувань", якими, зокрема, передати до ДБР повноваження проводити конкурси на керівні посади в бюро. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"Не оголошення конкурсів на ключові посади в бюро блокує його формування та, відповідно, затягує початок роботи. Вже незабаром будуть створені внутрішні комісії бюро, які оголосять конкурси відповідно до своїх повноважень. Закликаю Верховну Раду якнайшвидше підтримати необхідні зміни для бюро, тим паче, що зареєстровані законопроекти дозволяють це зробити", – підкреслив Роман Труба.

Як відомо, згідно з профільним законом лише зовнішня комісія, сформована за квотами Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, має право проводити конкурси на всі посади керівників підрозділів центрального апарату (управлінь, відділів, секторів), директорів територіальних органів, керівників та працівників підрозділів внутрішнього контролю.

До складу цієї комісії не входять представники ДБР чи громадськості, а Державне бюро розслідувань не може впливати на початок проведення конкурсів чи їх тривалість у часі.

Директор Бюро Роман Труба 22 грудня 2017 року закликав зовнішню комісію оголосити конкурси на посади директорів семи територіальних органів та керівників управлінь та відділів центрального апарату ДБР. Відповідні кваліфікаційні вимоги були передані до комісії. Проте станом на 5 лютого 2018 року цього не відбулось, хоча останнє засідання комісії пройшло 1 лютого.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть