"Тут людей катують і знущаються": в’язень Кремля надіслав Денісовій відео з тюремної лікарні в РФ

Источник: perec.info
"Тут людей катують і знущаються": в’язень Кремля надіслав Денісовій відео з тюремної лікарні в РФ

Незаконно засуджений в Росії громадянин України Володимир Якименко скаржиться на психологічний тиск і ненадання допомоги в російській тюремній лікарні.

Про це у Facebook повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно отримала відео від незаконно засудженого громадянина України Володимира Якименка, в якому він повідомляє, що дійсно перебуває в обласній тюремній лікарні... у Саратовській області. Він повідомляє про продовження психологічного тиску на нього, а також про катування у цьому тюремному медзакладі людей", - заявила омбудсмен та опублікувала відеозвернення Якименка.

У відео українець повідомляє, що в тюремній лікарні перебуває уже третю добу, однак медичної допомоги йому не надають - лікарі навіть не дають таблетки від головного болю.

"Тут людей катують і знущаються. Мене змушують працювати, не дивлячись на болі у ключиці. До мене не здійснюють фізичного насильства, так як на інших. Тільки моральне знущання", - говорить Якименко.

У зв'язку із систематичним здійсненням психологічного тиску на українця Денісова закликала представників міжнародних правозахисних організацій, закордонних та українських дипломатів відвідати Якименка.

"В таких умовах він потребує підтримки та уваги, а також впевненості, що його не залишили наодинці", - підкреслила вона.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть