У Києві та області "зникли" чотири держдачі

Источник: perec.info
У Києві та області "зникли" чотири держдачі

На балансі Держуправління справами знаходяться 7 державних резиденцій і одна державна дача на території Києва та Київської області. Судячи з усього, держдачею Зеленського є Будинок відпочинку “Конча-Заспа”, куди зараз переїхав на проживання президент.  Про це повідомляють "Українські новини".

Перераховувати резиденції Держуправління справами відмовилося, посилаючись на постанову Кабміну №18 від 19 січня 1994 року, у якій стверджується, що перелік дач і резиденцій, до цих пір знаходиться під грифом “Для службового користування”.

При цьому до числа державних дач належать приміщення, призначені для постійного або тимчасового проживання глави держави та вищих чиновників, утримання яких повністю фінансується з Держбюджету. Судячи з усього, єдиною держдачею, яка сьогодні залишилася в Київській області на балансі ДУС, є будинок №29 або “дача Ющенка” на території Будинку відпочинку “Конча-Заспа”.

Що стосується держрезиденцій, то до них відносяться приміщення, призначеними для робочих заходів, а також для тимчасового проживання глав іноземних делегацій та гостей президента. За станом на 1994 рік у Києві та області налічувалося 6 державних резиденцій та 6 державних дач. У число держрезиденцій входило “Межигір'я”, яке сьогодні не має такого статусу.

Таким чином, до 7 держрезиденцій відносяться нещодавно відреставрований Маріїнський палац, чотири будівлі в урядовому кварталі, особняк Ковалевського і Банкова, 10.

У той же час, доля інших державних дач залишається невідомою (мова йде про держдачі №27, №28 і №30 у “Конча-Заспі” і №15 в “Пущі-Водиці”).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть