У МВФ оголосили претензії до законопроекту про антикорупційний суд

Источник: perec.info
МВФ экономика
У МВФ оголосили претензії до законопроекту  про антикорупційний суд

Міжнародний валютний фонд офіційно повідомив українську владу про те, що ухвалення президентського законопроекту про Антикорупційний суд у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами.

Лист адресовано главі Адміністрації Президента Ігорю Райніну, його копії також спрямовані прем'єру Володимиру Гройсману, спікеру Верховної Ради Андрію Парубію, декільком депутатам, міністрам, заступникам голови АП та іншим посадовим особам.

"Подача президентом законопроекту про АКС повинна була стати позитивним кроком в напрямку (боротьби з корупцією). Проте до того проекту, який був внесений до парламенту 22 грудня, у нас є серйозні зауваження, ряд його положень не сумісні із зобов'язаннями України за програмою співпраці з МВФ і рекомендаціями Венеціанської комісії", - йдеться в листі.

У трьохсторінкову листі МВФ викладає свої претензії до президентського законопроекту. Зауваження розбиті на три групи - про процедуру добору суддів, про положення закону, які гальмують створення АКС і про юрисдикцію суду. Всього в документі представлено дев'ять системних зауважень.

"Ми не підтримуємо законопроект про Вищий антикорупційний суд в його поточній редакції", – резюмували у МВФ

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть