У Росії назвали умову для проведення зустрічі в "нормандському форматі"

Источник: perec.info
У Росії назвали умову для проведення зустрічі в "нормандському форматі"

Рішення про проведення нового саміту в "нормандському форматі" буде прийнято виходячи з прогресу у виконанні поточних домовленостей.

Про це заявив заступник голови МЗС Росії Олександр Грушко на полях Мюнхенській конференції з безпеки.

"Була абсолютно чітка домовленість, що нова зустріч (у "нормандському форматі", - ред.) повинна підбити підсумки того, що було обговорено на попередній зустрічі. Це стосується розведення сил, припинення вогню, розмінування, обміну полоненими, впровадження формули Штайнмаєра в (українське, - ред.) законодавство і деяких інших речей", - зазначив Грушко.

За його словами, головною умовою для проведення нового саміту є "переміщення по комплексу домовленостей - як на треку безпеки, так і на політичному треку".

"Одночасний рух за цими треками - стрижень тієї філософії, яка була закладена в Мінські домовленості", - додав російський чиновник.

За словами Грушка, Росія продовжуватиме наполягати на дотриманні вже досягнутих домовленостей. "Збиратися можна, але якщо на землі не відбувається змін на краще, то користь від таких зустрічей досить сумнівна", - сказав він.

У якості однієї з головних перешкод на шляху реалізації Мінських угод Грушко назвав "відсутність будь-якої готовності Києва до нормального діалогу з Донецьком і Луганськом".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть