У Верховній Раді виступили із заявою через події у Білорусі

Источник: perec.info
У Верховній Раді виступили із заявою через події у Білорусі

З'явилася реакція окремих народних депутатів України на події у Білорусі, пов'язані із масовими протестами та затриманнями їх учасників.

Відповідну заяву оприлюднила у Facebook заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. Примітно, що прізвища нардепів, які підписали заяву, Кравчук не уточнила.

У тексті документа йдеться, що депутати із занепокоєнням спостерігають за розвитком подій у Білорусі.

"З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб. Український народ заплатив високу ціну за відданість цим принципам. Пам’ять про ці жертви спонукає нас закликати білоруську владу проявляти стриманість щодо протестуючих, не допустити порушення прав людини при реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест", - наголошують депутати.

У тексті також згадується про те, що протести в Білорусі викликані "численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування".

Українські парламентарі закликали усі гілки влади Білорусі для збереження миру та спокою у країні якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих.

"Від відкритості, чесності, прозорості та стриманості усіх сторін та учасників виборів залежить не лише суспільна злагода в Білорусі, але й збереження та зміцнення її суверенності, подальше визнання результатів виборів світовим співтовариством, а отже - міжнародна підтримка та захист державності дружньої нам країни. Хай живе вільна та незалежна Білорусь!", - йдеться у тексті заяви.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть