Україна відреагувала на відмову Ірану платити за збитий український МАУ

Источник: perec.info
Україна відреагувала на відмову Ірану платити за збитий український МАУ

Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ за збитий український літак, незважаючи на бажання уникнути виплат. 

Про це заявив заступник міністра іноземних справ України Євген Єнін на своїй сторінці в Facebook.

"Мені важко уявити можливість уникнення іранською стороною відповідальності за збитий український Боїнг, і це розуміють всі причетні гравці. Під час двосторонніх перемовин іранська сторона підтвердила свою готовність компенсувати збитки, зокрема й авіакомпанії МАУ, представники якої були запрошені на переговори з української сторони. Ми домовились включити це питання до порядку денного наступного раунду переговорів", – йдеться у дописі.

Він пояснив, що у разі відмови Ірану сплачувати компенсацію напряму МАУ, то країні доведеться це зробити європейським страховим компаніям, в яких літак був застрахований.

"Дійсно літак МАУ було застраховано в одній з європейських страхових компаній, яка в свою чергу перестрахувала свої ризики в інших страховиків. Відповідно Ірану доведеться компенсувати збитки компанії МАУ якщо не безпосередньо, то в регресному порядку відповідним страховим компаніям, але все одно йтиметься про ті ж самі компенсації", – наголосив Єнін.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть