В Україні громади отримали право управляти землями в межах власної території

Источник: perec.info
земля громада
В Україні громади отримали право управляти землями в межах власної території

В Україні громади отримали право управляти землями в межах власної території. Одночасно змінився порядок ухвалення рішень щодо відчуження земельних ділянок із власності громад.

З внесенням змін до закону «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення місцевої ради про безоплатну передачу земельної ділянки з комунальної власності до приватної ухвалюється не менш як двома третинами голосів депутатів загального складу ради.

 «Це нововведення не стосується земельних ділянок, які вже перебувають у користуванні громадян. Така норма дасть змогу усунути можливі корупційні дії на місцевому рівні», — повідомив керівник директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Мінрегіону Сергій Шаршов.

Він зазначив, що під час ухвалення рішень органами місцевого самоврядування щодо безоплатної передачі у власність земельної ділянки (із земель комунальної власності) потрібно враховувати категорію земельної ділянки.

Достатньо більшості голосів депутатів ради в разі:

-ухвалення рішення про безоплатну передачу земель із комунальної в приватну власність, якщо такі землі перебувають у користуванні громадян;

-якщо на земельній ділянці розташований житловий будинок, інша будівля чи споруда, що належить громадянину, який звернувся з клопотанням про передачу земельної ділянки;

-якщо це стосується земельних ділянок, на які раніше було видано правовстановлювальні документи.

Дві третини голосів депутатів загального складу ради необхідні в разі ухвалення рішень щодо інших земельних ділянок.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть