Вбивці танків та безпілотників: в Україні створені нові реактивні ракети

Источник: perec.info
Вбивці танків та безпілотників: в Україні створені нові реактивні ракети

В Україні не тільки розробляють бомби для вітчизняних безпілотників, а й створили реактивні ракети для знищення ворожих БПЛА, а також наземних броньованих цілей.

Про це повідомляє "Укроборонпром".

Некерований реактивний снаряд PC-80 має кумулятивно-осколкову бойову частину і призначений для ураження броньованих цілей, танків, бронетранспортерів, САУ, а також неброньованих наземних цілей, ракет, пускових установок, радіолокаційних станцій, літаків на стоянках, живої сили противника, фортифікаційних споруд та інших цілей. Ці ракети можуть застосовуватися не тільки для комплектації авіації чи наземних платформ, а також на десантно-штурмових катерах. Завдяки збільшенню ваги бойової частини з 3,6 до 4,6 кг, ракета може пробивати 400 мм броні за дальності запуску в 1,2 – 4 кілометри.

Крім того, дана модифікація розроблена для боротьби з БПЛА у складі зенітно-ракетних комплексів. Боєприпас оснащується пучкового-осколковою бойовою частиною з програмованим підривачем і дозволяє здійснювати підрив ракети безпосередньо в повітрі за декілька метрах від цілі. Дальність ураження повітряних цілей – до 4 км.

"Зараз РС-80 вже пройшов повний цикл випробувань, зокрема, державних і поставлений на озброєння. Триває виготовлення першої партії виробів на замовлення Міноборони", – заявили в "Укроборонпрому".

Характеристики (дві модифікації):

  • калібр – 80 мм;
  • довжина – 1528-1542 мм (1590-1600 мм);
  • стартова маса ракети – 12,15 кг;
  • маса бойової частини – 4,6 кг;
  • маса вибухової речовини – 0,9 кг (1,1 кг);
  • товщина пробивний броні – до 430 мм;
  • дальність пуску – 1300-5000 м;
  • максимальна швидкість ракети – 625 м/с.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть