Венедиктова хоче скасувати закону про амністію активістів Майдану

Источник: perec.info
Венедиктова хоче скасувати закону про амністію активістів Майдану

Виконувач обов'язків голови Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова виступає за скасування закону про амністію активістів Майдану.

«Існує протиріччя з цим законом і Кримінально-процесуальним кодексом… Це той (закон про амністію – ред.), що діє на сьогодні… Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців. З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав», - вважає вона.

За словами Венедиктової, закон перешкоджає об’єктивно розслідувати вбивства правоохоронців.

«Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон треба скасувати. Крім того, ми розробили законопроект про заочне засудження, який було направлено всім головам фракцій та Денису Монастирському (голова комітету з питань правоохоронної діяльності – ред.)", - зазначила в.о. голови ДБР.

Вона сподівається, що депутати підтримають цей закон.

"Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх… Але без цього, повторюсь, рухатися далі (у справах Майдану – ред.) неможливо», - зазначила виконувач обов'язків голови ДБР Ірина Венедиктова.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть