Зеленський анонсував законопроект щодо корінних народів

Источник: perec.info
Владимир Зеленский
Зеленський анонсував законопроект щодо корінних народів

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що в Україні ведеться робота над законодавчим визначенням корінних народів та статусу кримськотатарського народу.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Офісу президента.

З нагоди Міжнародного дня корінних народів світу глава держави зауважив, що в Україні ведеться робота над законодавчим визначенням корінних народів та статусу кримськотатарського народу як корінного. «Врегулювання цього питання назріло давно, і ми нарешті маємо поставити в ньому крапку. Впевнено можемо сказати - обов’язково відзначимо це свято солідарності у вільному Бахчисараї та по всьому Криму», - переконаний Зеленський.

Він наголосив, що з початком тимчасової окупації Криму Росією питання захисту прав і законодавчого визначення особливого статусу кримськотатарського народу в Україні стало ще актуальнішим. «Саме тому нашим спільним завданням зараз є захист прав кримських татар, допомога у всебічному розвитку мови, культури та збереження самобутності народу, який зараз не може повноцінно розвиватися на своїй історичній Батьківщині - в Криму. Для нас дуже важливо робити все від нас залежне, щоб відновити права кримськотатарського народу як корінного народу України», - додав Зеленський.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть