Держкомтелерадіо дозволив ввезення в Україну російських книг

Источник: perec.info
Держкомтелерадіо дозволив ввезення в Україну російських книг

Державний комітет телебачення і радіомовлення України дозволить ввозити на українську територію книги з Російської Федерації, посилаючись на закон, прийнятий Верховною Радою в 2016 році.

"Видача дозволів на ввезення на територію України книжкової продукції з РФ відбувається відповідно до закону, який був прийнятий ВР у кінці 2016 року. Цим законом передбачено, що дозволи на ввезення не надаються виключно книгам антиукраїнського змісту, а також таким, що містять пропаганду на користь держави-агресора", - сказано в повідомленні.

У відомстві пояснили, що за весь час дії цього закону і, відповідно, функціонування дозвільної системи легальним шляхом в Україну не потрапила жодна книга антиукраїнського змісту, а обсяг книжкових видань, привезених з РФ порівняно з 2011 роком, скоротився в 12 разів.

Повідомляється, що протягом 2017-2020р дії закону Держкомтелерадіо дозволив ввезти в Україну 31 тис. найменувань книг з Росії. Більшість з дозволених для ввезення книг - це твори світової класики, дитяча та науково-популярна література. Частину дозволів видано на ввезення в Україну україномовних книг українських видавництв, надрукованих в РФ.

Крім того, протягом 2017-2020 років Держкомтелерадіо надав 4274 відмови імпортерам на ввезення книжкової продукції з РФ. Більшість відмов стосувалася подання неповного пакету документів заявниками, а в 274 випадках - антиукраїнського змісту, виявленого в виданнях. Таким чином в Україну не дали ввезти майже півтора мільйона примірників антиукраїнських видань.

У відомстві наголосили, що повне припинення або обмеження ввезення на територію України російських книг можливо лише шляхом прийняття відповідного закону, який передбачав би ембарго на їх ввезення.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть