Дозволити не можна заборонити: чи відбудуться останні дзвінки в школах

Источник: perec.info
Дозволити не можна заборонити: чи відбудуться останні дзвінки в школах

Через карантин в Україні заборонені будь-які масові заходи. Однак школи планують провести останній дзвінок, але віртуально. Коли і як проходитиме завершення навчального року чи пройдуть у школах останні дзвінки для 11-х класів.

Міністерство освіти ще в квітні опублікувало лист, в якому просить школи відмовитися від останнього дзвоника та випускних вечорів. Цей лист – не заборона, а рекомендація.

"МОН пропонує не проводити масові заходи із залученням учасників освітнього процесу. Зокрема, останні дзвінки та випускні вечори. Звертаємо увагу, що рішення ухвалює школа та її засновник – органи місцевого самоврядування", – прокоментували в Міносвіти.

Інша річ, що на час карантину в Україні заборонені масові заходи з кількістю учасників понад 10 осіб. Про це йдеться в постанові Кабміну.

Втім, деякі школи все ж готуються провести останній дзвінок. Але він буде віртуальним. Директор школи №5 Печерського району Києва Світлана Олексюк розповідає, що їхня школа готує прямий ефір зі своїми учнями на 29 травня.

"Ми таке робимо вперше, але сподіваємося, що наші учні оцінять це. На жаль, ми не можемо провести традиційний останній дзвінок і на більш пізній період ми теж не можемо перенести", – розповідає Олексюк.

Мама шестикласника Олександра Романюк говорить, що в ліцеї, де навчається її син, кожен клас має провести останній дзвінок онлайн. Яким він буде – залежить від класного керівника чи фантазії дітей.

"Класний керівник сина перед онлайн-зустріччю попросила записати відео на хвилину про те, чим запам'ятався цей рік. З цих відео змонтують один фільм, який "представлять" на останньому дзвонику. Окрім того, напередодні останнього дзвоника класний керівник зібрала адреси дітей і надсилатиме їм грамоти, сертифікати за участь у конкурсах, за участь у житті ліцею тощо", – розповіла Олександра Романюк.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть