Київ за кліматичними параметрами змістився на 400 км

Источник: perec.info
Киев климат
Київ за кліматичними параметрами змістився на 400 км

Синоптики Центральної геофізичної обсерваторії імені Срезневського в Києві визначають нові кліматичні норми за період 1991-2020 роки  за температурою повітря і опадам. У результаті спостереження протягом перших трьох місяців з'ясувалося, що погода в Києві стала набагато південнішою. Про це повідомили в прес-службі Центральної геофізичної обсерваторії ім. Срезневського.

"Порівнявши отримані кліматичні норми в 1991-2020 роках (січень-березень) по Києву та кліматичні норми у 1961-1990 роках (січень-березень) з Миколаєва та Херсону, вразив той факт, що за новими нормами столиця "перемістилася приблизно на 400 км на південь", – сказано в повідомленні.

По завершенню трьох місяців цього року в Києві отримані значні позитивні відхилення від попереднього кліматичного періоду. За температурою повітря січень у Києві потеплішав на 2,4 градусів Цельсія, а лютий і березень відповідно на 1,9 градусів Цельсія і 1,8 градусів Цельсія.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть