"Маленький, але чудовий": крихітний малюнок Леонардо да Вінчі продали за 12 мільйонів доларів

Источник: perec.info
Леонардо да Вінчі
"Маленький, але чудовий": крихітний малюнок Леонардо да Вінчі продали за 12 мільйонів доларів

Крихітний малюнок ведмедя авторства Леонардо да Вінчі був проданий в четвер за 12 мільйонів доларів, встановивши новий рекорд щодо аукціонів для малюнків художника епохи Відродження.

За даними Christie's, аукціонного дому, який організував продаж, цей предмет розміром близько 50 кв. сантиметрів є одним з восьми малюнків Леонардо, що залишилися в приватних руках.

Ескіз був зроблений на блідо-рожево-бежевому папері з використанням срібної голки - техніки, якої Леонардо навчив його вчитель Андреа дель Верроккьйо, яка включає маркування хімічно обробленого паперу срібними паличками або дротом.

За сторіччя цей предмет переходив з рук в руки кілька разів - насправді, одного разу він був проданий Christie's за 2,50 фунта стерлінгів (близько 312 фунтів стерлінгів, або 430 доларів в сьогоднішніх грошах) в 1860 році. Малюнок під назвою "Голова ведмедя" з тих пір експонувалася в великих установах, включаючи Національну галерею в Лондоні, Лувр Абу-Дабі і Державний Ермітаж в Санкт-Петербурзі.

Очільник відділу малюнків старих майстрів Christie's Стейн Альстінс назвав цю роботу "маленькою, але чудовою".

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть