На Львівщині фермер вирощує персики та вишні за допомогою власної метеостанції та інтернет-технологій

Источник: perec.info
На Львівщині фермер вирощує персики та вишні за допомогою власної метеостанції та інтернет-технологій

Фермерське господарство “ҐРІН ҐАРДЕН” заснував на початку 2012 року Олег Рудницький. Понад 38 га саду з яблунь, груш, сливи, персиків та вишні росте в селі Новосілки Буського району, Львівської області. Наразі це один з перших в Україні високотехнологічних садів з власною метеостанцією та інтернет-технологіями. 

Відповідальний господарський підхід тут помітно у всьому: охайному подвір’ї з їдальнею та кімнатами для працівників, і, звісно, у технологічному, доглянутому саду.

Уся ділянка – обладнана крапельним поливом, через який рослини отримують не лише вологу а й поживні речовини.

На території – власна свердловина, штучна водойма, метеостанція та швидкісний інтернет й відеоспостереження.

Сортують яблука й персики на сортувальній лінії потужністю 2-3 тонни/година. Для довгострокового зберігання товару у господарстві ввели в експлуатацію фруктосховища на 2 тисячі тон продукції, з регульованим газовим середовищем. Це дає змогу виробникам постачати свіжу продукцію майже цілий рік до місцевих супермаркетів та ринків, в тому числі – на відомий ринок «Шувар».

Вирощування фруктів в сучасних умовах потребує не лише специфічних знань і досвіду, а й вміння працювати на перспективу. Прагнучи продовжити короткий термін реалізації продукції та водночас створити її додану вартість, садівники розширюють бізнес і починають переробляти свою продукцію.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть