New York Times: коронавірус може відкласти всі концерти до осені 2021 року

Источник: perec.info
New York Times: коронавірус може відкласти всі концерти до осені 2021 року

Перезапуск економіки після карантину, запровадженого через коронавірус, повинен відбуватися етапами. І початися цей процес повинен з більшого фізичного дистанціювання на робочих місцях. Щоб люди, які не входять в групи ризику, могли повернутися до роботи.

Про це в інтерв'ю New York Times сказав віце-ректор з глобальних ініціатив і директор Інституту трансформації охорони здоров'я в Університеті Пенсильванії Зеке Емануел.

"Певні види будівництва, виробництва чи офісної роботи, під час якої можна зберігати дистанцію на рівні двох метрів, можуть почати раніше. Більші зібрання: конференції, концерти, спортивні заходи, коли люди кажуть, - коли люди кажуть, що збираються перенести їх на жовтень 2020 року, я навіть собі не уявляю, чому вони вважають, що це правдоподібна можливість. Думаю, такі речі повернуться останніми. Реалістично ми можемо говорити про осінь 2021 року. І це найшвидше", - сказав він.

На думку американського експерта, ресторани, які можуть розставити столи далі один від одного, можуть повернутися до роботи раніше. Він вказав на те, що в Гонконгу, Сінгапурі й деяких інших країнах спостерігається відновлення таких закладів. Уряди дозволяють громадянам більше активності. Тож, на думку Емануела, варто очікувати "американських гірок" в пандемії з підвищенням рівня зараження і його падінням.

"Питання наступне: коли вона знову піде вгору, чи зможемо ми краще проводити тести й відстежувати контакти, щоб зосередити свою увагу на конкретних людях й ізолювати їх, а не геть усіх", - додав Емануел.

У свою чергу, професор економіки Прінстонського університету Енн Кейс теж вважає, що ресторани можуть відкритися, якщо розставлять столи подалі один від одного. На її думку, це може статися в багатьох містах. Однак, попри це, вона сумнівається, що сектор зможе відскочити назад, а всі його працівники повернуться на свої посади.

"Коли настане час людям повертатися на роботу, боюся, для великої частини робочого класу просто не буде роботи, на яку вони змогли б повернутися", - зауважила Кейс.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть