Покоління доказових ветеринарів: в Україні розвивається інноваційна школа для зооіндустрії

Источник: perec.info
Покоління доказових ветеринарів: в Україні розвивається інноваційна школа для зооіндустрії

Школа OptiMeal Expert за три роки випустила понад 7000 ветеринарів, кінологів, фелінологів і власників зоомагазинів. Це спільна освітня ініціатива Всеукраїнської гільдії ветеринарів та компанії Kormotech. Цьогоріч за підтримки ЄБРР у школі стартує окремий курс для студентів ветеринарії в українських вишах. Пілотне навчання розпочнеться в жовтні у Дніпрі. 

За три роки у школі OptiMeal Expert навчання пройшли понад 7000 ветеринарів, заводчиків, кінологів, фелінологів і власників зоомагазинів з Києва, Харкова, Львова та інших міст. 

Учасники школи вивчають діагностику захворювань котів та собак, особливості хірургічного лікування, зоопсихологію, методи корекції проблемної поведінки тварин, управління зообізнесом тощо. Найвідвідуванішими стали навчальні модулі для лікарів та заводчиків. Слухачі, які спеціалізуються на ветеринарії, отримують документи державного зразка про підвищення кваліфікації.

«В Україні ветеринарна освіта не є достатньо розвиненою. Можливості вишів обмежені, а молодь не має грошей на навчання за кордоном і платні семінари та конференції в Україні. Тому ми хочемо покращити рівень ветеринарної освіти, надихнути молодих фахівців і сприяти розвитку та якості ветеринарії в Україні. Задля цього і працює школа OptiMeal Expert», – говорить Денис Тищенко, президент Всеукраїнської гільдії ветеринарів. 

Зараз школа працює лише в Києві. Коштом гранту від ЄБРР її масштабують на всі великі міста: Львів, Дніпро, Харків, Одесу, Вінницю, Суми та Житомир. 

Крім того, понад сто студентів українських факультетів ветеринарної медицини безкоштовно пройшли спеціальний навчальний курс у школі OptiMeal Expert. Десять онлайн-модулів від досвідчених ветеринарів – це перший етап освітнього проєкту від компанії Kormotech за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку. 

Другий етап програми передбачає сім дводенних модулів у різних вишах, де є факультети ветеринарної медицини.  Пілотне навчання розпочнеться у місті Дніпро в жовтні. Укладачі курсу розробляють лекції, а також ведуть перемовини з потенційними викладачами. Навчальні подорожі в межах проєкту враховуватимуть карантинні обмеження.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть