У МОЗ визнають, що встановлені для роботи дитсадків вимоги важко виконати

Источник: perec.info
У МОЗ визнають, що встановлені для роботи дитсадків вимоги важко виконати

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнає, що встановлені для роботи дитсадків протиепідемічні вимоги досить важко виконати, але наголошує на їх необхідності для зниження ризику поширення COVID-2019.

Про це він сказав під час брифінгу в Чернівцях.

«Коли ми говоримо про протиепідемічні норми, заходи, яких потрібно дотримуватись у тому числі і в дитячих садочках, то ми, перш за все, говоримо, щоб людина не захворіла», - заявив Степанов.

За словами міністра, «ми розуміємо, що інколи їх достатньо важко виконати, ці заходи, але ми говоримо, що при дотриманні цих заходів ризик захворюваності дуже-дуже сильно знижується. Їх треба дотримуватись, адже ми не хочемо, щоб наші дітки хворіли».

Степанов зауважив, що дитина, яка захворіла, потім може інфікувати людину з групи ризику, наприклад свою бабусю.

"Є вихователь, який повинен слідкувати за тими обмеженнями, які виконує дитинка. Звичайно, достатньо важко три- чи чотирирічній дитині сказати: ти повинен виконати перше, друге, третє і четверте. І потім розраховувати на її свідомість, що вона виконає. Для цього є вихователі, які повинні за цим слідкувати".

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що «це питання дуже бурно обговорювалось з міністрами… Ми вирішили так – є базові правила, які видав МОЗ, після цього МОЗ з однієї сторони і місцева влада з іншої приймають рішення щодо готовності садочка працювати».

«Вам же не потрібно, щоб дитина, яка переносить (коронавірус - УНІАН) практично безсимтомно, перенесла вірус похилій людині – бабусі чи дідусю. Ми шукаємо баланс, він буде знайдений, треба дати час», - сказав Аваков.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть