Українці Берліна вшанували пам'ять Шевченка

Источник: perec.info
Українці Берліна вшанували пам'ять Шевченка
Українці Берліна відзначили біля Шевченківської верби на березі річки Шпрее неподалік відомства канцлера Німеччини 204-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Як зазначила у коментарі голова Центральної спілки українців Німеччини Людмила Млош, ця верба має "непросту долю".

За її словами, 2004 року, у 200-ту річницю від дня народження Кобзаря, Українська всесвітня координаційна рада запропонувала посадити Тарасову вербу: у різних державах світу та в Україні роздали 200 саджанців, які були відрізані від верби з місця поховання Шевченка. У 16 державах закордонні українці посадили дерева. У Німеччині це відбулося 14 березня 2004 року. Але минулого року вербу вирвали та кинули у річку вандали. Втім, на цьому ж місці було посаджено іншу, зазначила Млош.

Вона також сказала, що Спілка шукає допомоги у встановленні дошки Шевченку в Берліні. За словами Млош, дошка виготовлена та доставлена в німецьку столицю, але ще не встановлена, адже Шевченко в Німеччині не був, тому важко знайти доречне місце.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть