В Україні хочуть запустити грантову підтримку фермерів

Источник: perec.info
Фермери грант
В Україні хочуть запустити грантову підтримку фермерів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства планує запустити в Україні грантову підтримку фермерів з фокусом на дрібних сільгоспвиробників. Про це на зустрічі представників Мінекономіки з представниками Європейського Союзу повідомив заступник міністра Тарас Висоцький. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Тарас Висоцький підкреслив, що в пріоритеті аграрної політики України – створення потужного фермерського класу, який би постійно розвивався і мав доступ до фінансування.

“Ми хочемо ввести в Україні практику грантової підтримки фермерів, яка б базувалася на принципах, що діють в ЄС, з фокусом на дрібних виробників, на сфери, де створюється додана вартість, додаткові робочі місця”, – зазначив заступник міністра.

За словами Висоцького, ще одним важливим напрямком є підтримка сільгоспкооперації з точки зору забезпечення якості продукції, інтеграції в ланцюги поставок, доступу фермерських кооперативів на ринки, в торгові мережі та на експорт.

Він додав, що в цьому напрямку важливо постійне навчання і підвищення рівня обізнаності виробників про технології.

“Йдеться про формування повноцінної системи консультування в Україні, яка доповнюватиме та підтримуватиме розвиток фермерства”,- сказав заступник міністра.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть