В Україні лишалась лише одна область із регіональним статусом російської мова

Источник: perec.info
В Україні лишалась лише одна область із регіональним статусом російської мова

уд скасував регіональний статус російської мови у Дніпропетровській області. Тепер він лишився лише на Луганщині.

Як повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Фейсбуці, відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд, воно оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У липні Окружний адміністративний суд Миколаєва скасував регіональний статус російської мови в регіоні, і тоді Кремінь вказав, що в силі залишаються рішення про регіональний статус російської мови Дніпропетровської і Луганської обласної ради, а також в окремих громадах Одеської та Закарпатської областей.

У жовтні 2020 року Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до депутатів низки місцевих рад і нагадав про необхідність скасувати рішення щодо функціонування регіональних мов, які суперечать чинному законодавству України.

В ході опитування, які іноземні мови українці вважають найбільш необхідними, російська не потрапила навіть до першої п’ятірки.

16 липня набувають чинності норми мовного закону, що регулюють використання державної мови на культурних заходах.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіярто з трибуни ПАРЄ закликав країни-члени Ради Європ и надати представникам угорської меншини право використовувати свою мову в культурі, освіті та державному управлінні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть