Впродовж 2020 року Благодійний фонд Сергія Тігіпка надав 15 млн грн для протидії розповсюдженню короновірусу

Источник: perec.info
Впродовж 2020 року Благодійний фонд Сергія Тігіпка надав 15 млн грн для протидії розповсюдженню короновірусу

Благодійний фонд Сергія Тігіпка активно допомагає вітчизняним медикам долати епідемію  COVID-19. Так, впродовж 2020 року на боротьбу із захворюванням медичним закладам України  було спрямовано понад 15 млн грн. Враховуючи гостру необхідність районних та обласних лікувальних установ у додатковому фінансуванні, необхідних  лікарських препаратах, медичному обладнанні та засобах індивідуального захисту, засновник фонду Сергій Тігіпко прийняв рішення про виділення коштів одразу ж після запровадження карантинних заходів в Україні.

«Благодійний фонд Сергія Тігіпка ніколи не залишався осторонь проблем медичної галузі, системно допомагаючи закладам охорони здоров’я. У цей непростий для країни час ми вирішили активізувати надання допомоги медикам, адже саме вони сьогодні знаходяться на «передовій» боротьби з епідемією. Спільно з місцевими  адміністраціями фонд координує діяльність щодо надання комплексної допомоги медикам. Кошти спрямовуються на придбання медичного обладнання, ліків, засобів індивідуального захисту тощо. Допоки Україна знаходитиметься у зоні ризику поширення короновірусу, ми продовжимо надавати усю необхідну допомогу медичним закладам», - зазначив Роман Польовий, директор Благодійного фонду Сергія Тігіпка.

Зокрема, на потреби Чернігівської міської лікарні Благодійним фондом було перераховано 5 мільйонів гривень. За словами мера Чернігова Владислава Атрошенка, ці кошти вкрай необхідні медичному закладу, адже місто не було готовим до стрімкого розповсюдження епідемії. Надані Фондом фінансові ресурси спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легень, експрес-тестів на вірус COVID-19, захисних костюмів, медичних масок, дезінфікуючих засобів тощо.

«За допомоги фонду Сергія Тігіпка ми отримали більше тисячі багаторазових захисних костюмів та респіраторів.  Саме засобів індивідуального захисту зараз найбільше потребують медичні працівники, які щодня контактують з великою кількістю пацієнтів. Закупівля цього спорядження в умовах загального дефіциту є непростим завданням. Але, скоординувавши свої зусилля, нам вдалося реалізувати цей проект. Сьогодні за фінансової підтримки  Благодійного фонду було придбано аналізатор критичних станів, десять багатопараметричних монітори пацієнта та цифровий рентген-апарат для Борзнянської районної лікарні. Ця допомога є надзвичайно вчасною та актуальною для нашого краю, і в подальшому ми будемо продовжувати нашу конструктивну співпрацю з Фондом», - розповів Петро Гармаш, начальник управління охорони здоровя Чернігівської ОДА.

На сьогодні Благодійним фондом Сергія Тігіпка закуплено та розповсюджено понад 300 тисяч медичних масок. Також Фонд долучається до програм із придбання апаратів штучної вентиляції легень та супутніх лікарських засобів для медичних закладів у регіонах діяльності підприємств групи «ТАС».

Благодійний фонд Сергія Тігіпка надалі допомагатиме закладам охорони здоров’я цільовими інвестиціями та поставками медикаментів, аби Україна могла якомога швидше подолати епідемію коронавірусної інфекції COVID-19 та її наслідки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть