Зимовий відпочинок 2019: небанальні та бюджетні місця України для катання на лижах та сноубодрі

Источник: perec.info
туризм Новый Год
Зимовий відпочинок 2019: небанальні та бюджетні місця України для катання на лижах та сноубодрі

Грудень вже порадував українців снігом та морозами. Лижні курорти успішно відкрили сезон, а тому саме час задуматися, де можна бюджетно покататися на лижах чи сноуборді в Україні. Звісно, в першу чергу на думку спадають Українські Карпати, однак на свята це зазвичай дорого та людно. УНІАН вирішив розібратися, де ще в Україні можна влаштувати собі екстремальну відпустку.

Традиційно епіцентрами зимового відпочинку і найкращими місцями для катання на лижах та сноуборді в Україні є Карпати, а саме Буковель, Драгобрат, Славське, Плай та інші курортні містечка. Тому якщо хочете відірватися на повну - вам саме сюди. Однак слід розуміти, що в святковий сезон відпочинок там обходиться доволі дорого, тай вільні місця не так вже й легко знайти. Водночас для тих, хто шукає альтернативу українським Карпатам, УНІАН підготував добірку цікавих та бюджетних місць в інших частинах України, де можна насолодитися улюбленим екстремальним заняттям.

«Альпійська долина» під Харковом

Гірськолижний центр «Альпійська долина» розташований всього в 15 км від Харкова в селі Борова Зміївського району. Це чудове місце, в якому можна провести яскраві та насичені вихідні.

У комплексі розташовані дві траси протяжністю по 400 метрів. На кожній з них - різні перепади висот. Ви можете вибрати будь-яку з них, виходячи зі свого досвіду і навичок. Піднятися наверх можна на паралельних підйомниках.

Прокат інвентаря налагоджений, але за великого напливу відвідувачів бувають перебої. Тому якщо немає власних лиж чи сноуборду, чергу слід займати завчасно. Також у комплексі хороше освітлення, тому кататися можна навіть вночі.

Ціни:

- разовий підйом коштує 15 грн;

- абонементи від 180 грн на півдня і від 250 грн на день;

- діють знижки для студентів, школярів та дітей.

Як дістатися: на машині з Харкова в сторону села Васищеве, далі за вказівниками або електричкою до села Борова, потім знову за вказівниками. Якщо їхати з Києва, то найкраще потягом, автобусом чи літаком до Харкова, а там маршрутним таксі із залізничного вокзалу.

«Водянки» на Черкащині

У Черкаській області в рамках україно-австрійського туристичного проекту шостий рік працює комплекс «Водяники». Комплекс розташований в Звенигородському районі Черкаської області в оточенні мальовничих придніпровських пагорбів.

Тут функціонує нова 4-крісельна «канатка» і бугельний підйомник, кілька трас окремо для новачків і профі загальною протяжністю 2 км, сноуборд-парк з трьома лініями трамплінів і half-pipe для професіоналів і екстремалів. Крім спортінвентарю в прокат дають квадроцикли. Також на території комплексу працює ціла лижна школа. Це відмінне місце для того, щоб навчитися кататися.

Ціни:

- разовий підйом - 40 грн (бугельний), 43 грн (крісельний);

- абонемент на день коштує від 440 гривень;

- абонемент у вихідні від 480 гривень і вище, якщо включені вечірні години до 20:30;

- ціна за проживання в готельному комплексі в двомісному номері стандарт – від 1100 грн;

- в гостьовому будинку в приватному секторі можна знайти варіант розміщення за 300-500 грн на добу.

Як дістатися: на машині в село Водяники або автобусами з Черкас до Звенигородки, а звідти - в село Водяники.

Лижня на хуторі біля Диканьки

База «Корчак» олімпійського резерву України розташована в ярах біля села Стасі в 20 км від Полтави на території спортивно-оздоровчого комплексу «Диканька».

Тут є чотири траси, кожна по 400 метрів. Є підйомник, система штучного засніження схилів, канатно-бугельний підйомник і прокат лиж та сноубордів.

Вважається, що досвідченим спортсменам тут робити нічого, але початківці тут можуть відмінно провести вихідні.

На базі можливе нічне катання, передбачено медобслуговування і є кафе. Можна також кататися на конях та санчатах. За мірками Драгобрату чи Буковеля тут, звичайно, все дуже скромно, але водночас душевно і недорого.

Ціни:

- абонемент на годину коштує 40 грн;

- індивідуальні заняття з інструктором від 80 грн;

- ціна за проживання в готельному комплексі від 100 грн за людину.

Як дістатися: на машині по автодорозі Полтава - Гадяч в сторону Диканьки до вказівника на право на село Стасі. Далі близько 1 км по прямій, а на перехресті буде покажчик «Гірськолижна база «Корчак». Також можна автобусом до Полтави, а вже звідти маршрутними таксі до самого комплексу.

Крім того, 7 років тому під Полтавою запрацював ще один гірськолижний комплекс – «Сорочин Яр». Він базується в селі Петрівка в 10 км від Диканьки і в 15 км - від самої Полтави.

Місцеві гірськолижні схили обладнані на доволі високому рівні. Зокрема, на території комплексу є дві траси по 300 метрів, навчальна траса та тюбінг-траса. Працює два бугельні витяги та один дитячий. 

Крім лиж тут пропонується прокат спорядження та катання на ковзанах, санях та сноубордах.

Голодних і втомлених спортсменів відігріває фастфуд-кафе, у якого навіть панорамний майданчик є. А перевірити, чи багато снігу лежить на пагорбах і наскільки людно, можна за допомогою онлайн-трансляцій з веб-камер.

Ціни:

- 1 підйом – 30 грн;

- 50 підйомів – 700 грн;

- 100 підйомів – 900 грн;

- індивідуальні заняття з інструктором від 250 грн година.

Як дістатися: на машині від Полтави слід їхати в сторону Диканьки через Петрівку, а там по покажчику на «Сорочин яр». Також до комплексу можна дістатися автобусом.

Альтернатива Карпатам у Одесі

Найпівденніший гірськолижний рай знаходиться в 90 км від Одеси в селі Березівка.

Тут є два лижних спуски з двома бугелями по 650 метрів і навчальним спуском у 130 метрів з бебі-ліфтом. Також цього року Березовський курорт запустив трасу №3, яка вважається найдовшою і найскладнішою. Працює траса для тюбінгу і їх прокат.

У прокаті є лижі та черевики всіх розмірів. А от що стосується сноуборда, то взяти на прокат його тут буде складно, адже їх в комплексі поки що мало.

Враховуючи південний клімат в Одесі, вся ця пишнота засніжуються штучно, а траси рівняються сучасними ратраками. Однак для жителів Одеської області та гостей міста така «гірка» вже встигла стати відмінним приводом провести активно вихідні, не від’їжджаючи в іншу частину країни.

Ціни:

- денний ski-pass від 250 грн;

- індивідуальні заняття з інструктором від 150 грн на годину.

Як дістатися: на машині від Одеси слід їхати в сторону Березівки за вказівниками. Також є електричка Одеса-Колосівка (до платформи «1214 км»). Модна замовити трансфер з платформи автобусом адміністрації комплексу (попередньо треба зателефонувати) або пішки 30-40 хв. Також є автобус Одеса-Березівка.

Київські пагорби

Міський гірськолижний комплекс «Протасів Яр» розташований в центрі Києва неподалік від Республіканського стадіону. Це дуже популярне місце відпочинку киян, тому слід готуватися до натовпу, причому не лише у вихідні. Місце особливо цінують за можливість після важкого трудового дня покататися на лижах чи сноуборді майже в центрі міста.

На території комплексу функціонують 4 траси різних рівнів складності: для дітей, новачків, тих, хто вдосконалює навички, і для досвідчених спортсменів. Є нічні катання (в ніч з суботи на неділю). Комплекс часто проводить акції та конкурси.

Голодними тут теж нікого не залишать, адже на території комплексу працюють кілька точок фаст-фуду.

Ціни:

- 1 підйом від 15 грн (в залежності від часу і дня тижня);

- нічне катання – 300 грн;

- комплект гірськолижного інвентаря від 200 грн день;

- індивідуальні заняття з інструктором від 450 грн за годину.

Як дістатися: доїхати до «Протасового Яру» можна на маршрутках №495, №450 і тролейбусі №40 від станції метро «Олімпійська».

Також в 15 хвилинах їзди від столиці в мальовничому місці над Київським водосховищем розмістився гірськолижний комплекс «ВишГора».

Лижні спуски і траси тут набагато цікавіші, ніж у «Протасовому Яру». Крім того, тут є єдиний в околицях Києва сноупарк з трамплінами, рейлами та кікерами. Саме те, що потрібно відчайдушним екстремалам.

В комплексі працюють системи засніження та ратрак. Також є нічні катання, але за них краще домовлятися наперед - у вихідні на них великий ажіотаж і комплекс не завжди справляється з напливом бажаючих покататися.

Ціни:

- 1 підйом – 30 грн;

- нічне катання – 250 грн;

- абонемент на цілий день - 550 грн (він діє тільки на вихідні та свята);

- комплект гірськолижного інвентаря від 120 грн година.

Як дістатися: їхати до комплексу «ВишГора» на громадському транспорті доведеться з двома пересадками. Біля метро «Героїв Дніпра» потрібно сісти на приміську маршрутку №397, а якщо їхати від площі Тараса Шевченка - на №398. В обох варіантах проїзду потрібно вийти в Вишгороді на зупинці «Аптека», а там пересісти на місцеву маршрутку №1 і доїхати до кінцевої.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть