Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Источник: perec.info
грудне молоко
Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Стартап з Нью-Йорку Helaina випустить альтернативне грудне молоко, виготовлене методом точного бродіння. Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне вирощування, як більшість його попередників, а власну мікробну платформу.

«Наша мета — повторити імунні еквівалентні білки, що містяться в грудному молоці», — пояснила Лаура Кац, засновниця компанії Helaina.

Завдяки мікробній ферментації утворюються білки, які на думку стартапу, на 99% ідентичні тим, що містяться в грудному молоці.

Вони мають антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості і можуть забезпечити такий самий рівень імунітету для немовляти, як і грудне молоко.

Наразі компанія знаходиться на стадії розвитку та вже зібрала фінансування у розмірі $4,6 млн.

Поки що стартап зосереджений на розробці переважно білкового компонента грудного молока, але Кац повідомила, що робота над іншими важливими компонентами буде просуватися в міру зростання виробництва.
Helaina співпрацює з Управлінням продовольства та медикаментів США (FDA) для отримання схвалення на розробку.

Поки невідомо, коли продукт буде готовий до запуску, але швидше за все, спочатку він буде запропонований у порошкоподібному вигляді.

Інші форми альтернативного грудного молока будуть запропоновані пізніше.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть