На Марсі знайшли вхід у печеру, яка ідеальна для життя і укриття

Источник: perec.info
космос NASA Марс
На Марсі знайшли вхід у печеру, яка ідеальна для життя і укриття

Експерти NASA знайшли на Марсі незвичайну печеру, в якій може бути життя.

Вхід до печери знайшли при аналізі знімків, отриманих апаратом Mars Reconnaissance Orbiter, йдеться на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору.

Незвичайна печера знаходиться на схилах однієї з найвищих гір Червоної планети - гори Павлина. Отвір печери має діаметр близько 35 метрів. Навколо нього - практично ідеально рівний кратер. Нижче знаходиться печера з плоским дном, глибина якої становить близько 28 метрів. Отвір оточений лавою. Це дало експертам підстави стверджувати, що діра є бічним жерлом вулкану.

У NASA заявили, що велика ймовірність виявити в печері ознаки життя. По-друге, такі діри можна використовувати як укриття для космічних кораблів або марсоходів, а надалі і самих астронавтів.

"Внутрішні печери таких порожнеч відносно захищені від радіації, що робить їх відмінними кандидатами для підтримання життя на Марсі. Саме до таких заглиблень будуть спрямовані космічні кораблі, роботи і навіть міжпланетні дослідники", - йдеться на сайті NASA.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть