Зонд NASA дістався кордонів Сонячної системи

Источник: perec.info
космос наука
Зонд NASA дістався кордонів Сонячної системи
Зонд американського космічного агентства зафіксував підвищення концентрації космічних променів, що означає, що він наблизився до кордонів міжзоряного простору.

Про це йдеться на сайті Лабораторії реактивного руху Каліфорнійського технологічного інституту NASA.

"Зонд NASA Voyager-2, що знаходиться нині на шляху до міжзоряного простору, виявив збільшення космічних променів походженням з-поза меж нашої сонячної системи", - йдеться в статті.

Запущений у 1977 році, зонд знаходиться зараз на відстані 17,7 мільярда кілометрів від Землі, що у 118 разів перевищує відстань між Землею і Сонцем. З 2007 року зонд проходить через найвищий шар геліосфери – гігантського "міхура" навколо Сонця і планет, які впливають на його магнітні поля. Дослідники стежать за тим, як апарат досягне зовнішнього кордону геліосфери, відомого як геліопауза. Voyager 2 стане тоді другим об'єктом, створеним людиною, після Voyager 1, який зміг увійти в міжзоряний простір.

Починаючи з кінця серпня цього року, прилади зонда зареєстрували 5-відсоткове збільшення рівня космічних променів у порівнянні з початком місяця. Одночасно прилад вимірювання рівня низькозаряжених частинок виявив аналогічне збільшення космічних променів з високою енергією.

У травні 2012 року аналогічне збільшення рівня космічних променів, які народжуються за межами нашої Сонячної системи, виявив Voyager 1. Через три місяці після цього він вийшов у міжзоряний простір.

Утім, команда вчених вказує на те, що зонди перебували в різних областях геліопаузы, а також на те, що активність Сонця коливається в залежності від 11-річного циклу. Це означає, що Voyager 2 може вийти в міжзоряний простір раніше або пізніше, ніж його попередник.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть