Білоруський "принц Микола": як президент Лукашенко готує свого наступника

Источник: perec.info
Білоруський "принц Микола": як президент Лукашенко готує свого наступника

Президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається не дати Кремлю проковтнути свою країну цілком. Він готовий передати повноваження молодшому позашлюбному синові Миколі. Тому будь-що хоче протриматися при владі ще хоча б років 15, щоб підріс його наступник.

Білоруський "принц Микола" ганяє шайбу, займається біатлоном, грає на фортепіано і вже вміє роздавати гречку виборцям.

Миколу впливовий батько не поспішав визнавати. Про коханок білоруського очільника ходило чимало чуток. Відомо лише, що із законною дружиною він уже давно не живе. Вона так і не стала першою леді. Галині Родіонівні Лукашенко (у дівоцтві Жовнірович) 65 років. Вона живе в селі Рижковичі Шкловського району в приватному будинку за високим парканом.

Тим часом її законний чоловік ніколи від уваги інших жінок не відмовлявся, романів крутив чимало. Й з кількома міс Білорусі, й з акторками, співачками, телеведучими. Мама Миколки колишня особиста лікарка президента Ірина Абельська. Вона теж свого часу опинилася в опалі і довгий час нібито не мала права бачитись із сином.

У точності дати народження сина Лукашенка сумніваються досі. Микола із батьком святкують його ледь не в один день – 30 та 31 серпня.

Старші брати Миколи від офіційної дружини бацьки - 44-річний Віктор та 40-річний Дмитро - вже давно при владі. Перший - радник президента з питань нацбезпеки та віцепрезидент Національного олімпійського комітету. Другий очолює раду президентського спортивного клубу. А от наймолодшому, як жартують ЗМІ, випала роль першої леді Білорусі. Бо саме він супроводжує Лукашенка повсюди, а тому в школі майже не з'являється. Зате має особистих вчителів.

Микола вже побував на військових навчаннях та парадах. На зустрічах із Путіним та Бараком Обамою, Уго Чавесом й Сі Цзиньпіном, Нурсултаном Назарбаєвим й папами римськими  Бенедиктом 16-м та Франциском. Микола навіть відвідав засідання Генасамблеї ООН, чим здивував усіх. Дитина у залі серед впливових дипломатів та політиків - ледь не фантастичний момент. Лукашенко навіть у 2011 році зводив свого тоді ще 7-річного сина на місце теракту в мінському метро, коли там ще не устигли змити кров загиблих та постраждалих.

Персонал, який часто супроводжує Лукашенка на зустрічах та у подорожах, висуває конспірологічну теорію. Мовляв, сином він прикривається від замаху. Бо вірить, коли дитина поруч, у зловмисників не підніметься рука стріляти. Та насправді, все значно банальніше. Й ось цю справжню причину присутності дитини на усіх дорослих заходах випадково вісім років тому озвучив сам бацька, коли відвідував вже покійного венесуельського диктатора.

Наймолодший Лукашенко вже добре знає, що означає створювати імідж й як завойовувати прихильність дівчат. Він полюбляє ганяти шайбу, катається на лижах, займається біатлоном, грає на фортепіано й говорить кількома мовами.

15-річний юнак, схоже, вже й добре засвоїв, як знайти спільну мову із виборцями - то варення принесе до будинку для літніх людей, то меду чи картоплі роздасть.

Микола із журналістами ніколи не говорить. Можливий спадкоємець білоруського престолу інтерв’ю майже не дає.

Й єдиний раз зізнався, що президентом бути не хоче. Радше військовим, або ж як мама, лікарем.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть