Через протести у столиці США запровадили комендантську годину, а Трампа відвезли до бункера, - ЗМІ

Источник: perec.info
США Дональд Трамп
Через протести у столиці США запровадили комендантську годину, а Трампа відвезли до бункера, - ЗМІ

Через акції протесту та заворушення, які охопили міста США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського, у Вашингтоні запровадили комендантську годину. 

"Мер Боузер запроваджує комендантську годину у місті Вашингтон від 23:00 неділі, 31 травня, до 18:00 понеділка, 1 червня. Вона також активізувала Національну гвардію для підтримки управління столичної поліції", - повідомляється на Twіtter-сторінці очільниці американської столиці Мюріел Боузер.

Як повідомляє The New York Times із посиланням на представників Білого дому, через протести увечері неділі президента США Дональда Трампа ненадовго відвезли до підземного бункера, який раніше використовували під час терактів. Там очільник країни нібито просидів менше години. 

Зазначається, що протести у Вашингтоні тривають від п'ятниці. Дві ночі поспіль біля Білого дому чути образи на адресу Трампа, а дехто з мітингувальників навіть кидав цеглою та пляшками у напрямку резиденції. 

Раніше повідомлялося, що через протести у США комендантську годину запровадили у 25 містах.

Нагадаємо, що протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда розпочалися у Міннеаполісі після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого: тисне йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

Трамп на своїх сторінках у соцмережах прокоментував протести: "Ці БАНДИТИ ганьблять пам'ять Джорджа Флойда, і я цього не допущу. Щойно говорив з губернатором Тімом Вальцем і сказав йому, що військові будуть з ними весь час. За будь-яких складнощів, ми візьмемо контроль на себе, але коли починається мародерство, відкривається стрілянина. Дякую!". Допис обурив користувачів соцмереж, а Twitter навіть приховав його через "прославляння насильства".

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть